Asutko syrjemmässä? Tee nämä asiat, kun käyt kaupungissa!

Näin syrjemmässä asuvan kannattaa hyödyntää reissut kaupunkeihin

Kun asuu syrjäseudulla kaukana palveluista, niin on tärkeää hyödyntää palveluja silloin kun niiden ääreen pääsee. Jos on joskus mahdollisuus lähteä kaupunkimatkalle, niin siellä kannattaa myös miettiä miten sitä voisi hyödyntää sen takia kun asuu niin syrjässä. Vaikka reissu kaupunkiin tehdään varmasti yleensä huvittelun takia, kannattaa miettiä matkan aikana miten sitä voisi hyödyntää myös kotona. Kaupungista voi ostaa kaikenlaista jota ei kotoa saa.

Ostokset kotia vietäväksi

Jos matkaan lähtee omalla autolla niin kaupungista voi ostaa aika paljon kaikenlaista kotia vietäväksi mukaan. Kannattaa jättää hyvin aikaa siis myös ostoksille. Jos tarkoitus on viedä myös elintarvikkeita niin mukaan voi ottaa matkajääkaapin tai ainakin jonkin kylmälaukun. Jos kotiin ei ole niin kauhean pitkä ajomatka niin näitäkään ei tarvitse välttämättä mukaan.Kaupunki ostokset

Kaupungissa käydessä kannattaa hoitaa ostokset

Kaupunkien yhteydessä on isoja marketteja ja niistä kannattaa hakea juuri ennen kotiin lähtöä ruokaa. Kannattaa ostaa kaikenlaista, jotka säilyvät hyvin tai ne voi pakastaa sitten kotona. Isoissa ruokakaupoissa on usein halvempaa kuin pienissä kaupoissa. Osta siis kaikkea halpoja elintarvikkeita.

Vaatteitakin kannattaa ostella, koska kaupungista löytyy varmasti paremmat valikoimat kuin syrjäkylästä. Vaikka mihin tahansa voi tilata netistä vaatteita, niin silloin kun niitä pääsee sovittamaan, niin se kannattaa tehdä.

Ennen kuin lähtee kaupunkiin, kannattaa selvittää olisiko jossain menossa jotain hyviä tarjouskampanjoita. Tällä tavalla voi säästää. Varsinkin on menossa hakemaan jotain tiettyä. Tällä tavalla säästää myös aikaa, jos ensin vähän selvittelee mistä mitäkin löytyy ja millä hinnalla.

Mukavaa ajanviettoa

Syrjäseuduilla on varmasti paljon vähemmän erilaista toimintaa kuin kaupungeissa. Jos pitää teattereissa käymisessä niin sellaisessa kannattaa ehdottomasti käydä kun käy kaupungissa. Jos näin ei tee niin kotona voi sitten harmittaa. Kaikkea muutakin kulttuurikäyntejä kannattaa harrastaa niin paljon kuin reissun aikana ehtii. Kotona on sitten mukava ajatella mitä kaikkea on saanut kokea.

Hyvä ruuan ystäville löytyy kaupungeista varmasti herkullisia ruokia tarjoavia ravintoloita. Syrjäseuduilla on yleensä niin vähän ravintoloita että aina joutuu tekemään itse ruokansa. Kaupungissa kannattaa nauttia siitä, ettei tarvitse tehdä itse ruokaa ja siivota jälkiä. Jos kaupungissa on vaikka jokin suosikki pitseria niin sieltä voi sitten kotia lähtiessä hakea vielä pitsan mukaansa.

Jos pitää urheilusta ja katsoo paljon televisiosta esimerkiksi jääkiekkoa tai jalkapalloa niin kaupungissa voi kokea jotain todella mieleenpainuvan kokemuksen. Jos kaupunkiin matkustaa talviaikaan ja kaupungilla on oma jääkiekkojoukkue niin hyvällä tuurilla heillä voi olla reissun aikana kotiottelu. Kesäaikaan pelataan taas jalkapalloa ja senkin katsominen livenä voi olla todella mukava kokemus. Kaupungeissa voi olla meneillään myös monia muita urheilutapahtumia.

Muut palvelut

Jos kotiseudulla on vähän palveluja, niin niitäkin kannattaa hyödyntää kun pääsee kaupunkiin. Jos kodin lähellä ei ole pankkia, vakuutustoimistoa tai muita samankaltaisia palveluja niin voi hyödyntää sitten kaupungissa käydessä. Jos on ollut jo pitkää tarkoitus vaikka kilpailuttaa omia vakuutuksia niin silloin voisi sopia ajan vakuutustoimistoon, kun käy kaupungissa.

Kauneudenhoitopalvelut ovat myös asia, mitä syrjäisemmissä tai pienemmissä kylissä harvoin on. Jos siis mielesi tekee laittautua hieman hienommaksi, kannattaa käydä ehdottomasti samalla hoitamassa tämä puoli. Ei ole tavatonta, että jotkut lähtevät jopa Helsinkiin suuhygienistivierailulle, saahan siinä samalla hoidettua paljon muitakin meneviä asioita!

Myös autoliikkeitä on paljon kaupungeissa. Jos oma auto olisi jo vaihdon tarpeessa, niin silloin voi kierrellä autokauppoja läpi. Mikä olisi sen mukavampaa kuin ajaa kotiin upouudella autolla? Autoliikkeiden tarjontaa kannattaa katsella netin kautta jo kotona etukäteen. Silloin ei tarvitse kiertää kaikkia liikkeitä läpi vain vaan ne joissa on mielenkiintoisia autoja. Joskus autoliikkeissä on meneillään hyviä lainatarjouksiakin ja nekin selviävät etukäteen netin kautta katsellessa.